Slovenský stavbársky gigant Doprastav má problémy

31.01.2013 Bratislava

Bratislava - Jeden zo stavbárskych gigantov na Slovensku sa dostal do veľkých problémov. Firma Doprastav sa v novembri minulého roku nepodarilo získať potrebný počet zákaziek a tak musel pristúpiť k istým opatreniam.
Jedným z nich bol predaj dcérskych spoločností českému podniku Metrostav, ktorý spolu s ním patrí pod jeden holding DDM Group.
Prezident Doprastavu Dušan Mráz vysvetľuje, že tento krok bol nevyhnutným kvôli nedostatku peňazí, avšak v prípade potreby za tých istých podmienok majú dvérske spoločnosti získať späť.
Ďalším opatrením giganta bolo prepustenie takmer 200 zamestnancov, ktoré bude pokračovať, ak sa situácia nezlepší.Podľa TASR môže ísť o 100 až 300 zamestnancov.
Doprastav je dnes v hre o dve veľké stavby. Prvou je tunel Višňové, kde dal ponuku spolu s Metrostavom na 382 miliónov eur. Druhou je 12-kilometrový úsek diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité. Tú by spolu s Váhostavom, Strabagom a Metrostavom vedeli postaviť na 329 miliónov eur. Doprastav nie je v sektore jediný, kto má dlhodobé problémy. Podľa prezidenta Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska Zsolta Lukáča je tohtoročná zima pre stavbárov najhoršia za ostatné štyri roky.
Zdroj: TASR
 

Vyberte región